Valborg

Vad ska man ha på sig i kväll då? Saknar inspiration när det gäller att klä mig privat. När det är jobbdagar utgår jag från skorna och försöker variera resten.... men privat....blir det mest jeans. Så i kväll, när vi är bortbjudna....vad ska jag klä på mig?

Today

Jeans från Tiger, intvättad med grön färg. Gröna boots. Vit skjorta med ett liv från Filippa K över. Detta hade jag på mig en stund, sedan bytte jag till sunk-kläder för att jobba i trädgården.....! Thats life! Today!

Dagens

Vita jeans med grå tryck från miss Sixty. Kan man ha Miss sixtykläder när man är trettiofem? Kanske kan man inte det.... knaske är jag helt patetisk..... Men de är så fina, många av deras plagg passar mig. SÅ jag fortsätter med dem oavsett om mna kan det eller inte. Så vad har jag mera....? Jo, vit blus med volangkrage och ett grått linne över med djuuuup uringning. Skor har jag inte bestämt än, men det lutar åt förra årets favvisar.... bootsen från Andrea Lattanzi.

Dagbok

Svarta leggings, gråsilvriga ballerinas, puderrosa shorts, puderrosa ribblinne och svart FilippaK topp blev dagens outfit. Jag var övernoga i morse och tog på mig både kofta och svarta korta jackan, men jag kan säga att de inte behövdes under dagen....!

Shortsen och linnet inhandlades  i Milano. Märket heter Manila Grace och de fina bilderna här nedan är bl.a frånderas vårkollektion.

Manila Graces butik i Milano var liten, helrätt och precis i min smak!

Gårdagskvällen var trevlig. Jag hade inte ätit kvällsmat när vi kom dit, men det bjöds på goda snittar med parmaskinka och ost samt tunnbröd och lax.  Gants vår och sommarkläder presenterades och vi minglade och provade. Trots 15% rabatt, var jag ståndaktig och avstod från att shoppa loss. Jag vill ändå inte se mitt kontoutdrag för den här månaden.... 

Fina smycken på väg!

Hade besök av två olika smyckesförsäljare på jobbet idag. Ojoj oj vad mycket fint. På nå´t sätt tror man att man sett allt nu, vad gäller bijotterier. Men det finns tydligen ingen ände....! Det blir ingen lön i pengar den här månaden heller, bara massa smycken, skor, väska och strumpor!!!!!

Lila & Brunt igen...

image34image33

Vip

Är bjuden på kundkväll i kväll. Får se vad det kan ge. Rrepresentant från Gant kommer och talar om trender... För mig är Gant mer ett fräscht basmärke, än ett trendigt. Jag gillar ofta ders sommarkollektioner bättre, men det är nog för att det passar ba med den stilen vid kusten... Åh vad jag längtar till sommaren nu.
Ska troligen inviga min Byxdress fån Nolita som jag inhandlade i Milano förra veckan. Den meningen lät bra... som om jag inte gjorde annat än reste fram och tillbaka till Milano....önska kan man ju....!

Borde sätta fart och fotografera alla nya plagg, så att jag kan lägga ut lite bilder här, men tiden räcker liksom inte till.... Byxdressen kan ni spana in på Nolita sidan som jag tipsade om i förra inlägget. Den är svart och finns under Fashion.

Tror ni att det var nätstrumporna som var för iögonfallande för folk igår? Jag tyckte att alla glodde och tittade snett....? En småstad som denna kanske inte är redo för ett par smalbeni svarta nätstrumpor? Jag tyckte inte att det var vulgo, hade ju trekvartsbyxor och skoletter till.... Vad tror ni?image32

Bjuder på lite ögongodis

http://www.patriziapepe.it/
http://www.sexyswoman.it/
http://www.525.it/
http://www.germanozama.com/
http://www.nolita.it/nolita/flash.htm


Se och njut!

Tänk er att gå in ibutikerna och nästan nästan få se hela kollektionerna... Inte som här i Sverige, när leverantören har plockat ut vad han tycker lämpar sig för den svenska marknaden, och agenten har sållat vad han tycker är idé att importera och inköparna gjort sina val, vad som kommer att fungera i butikerna...


Idag kände jag mig väldigt fin

Jag hade nätstrumpor, trekvartsbyxor i svart från Nolita, puderrosa linne under svart volangblus, storta långt halsband, bruna kappan, bruna stora väskan och puderrosa scarvesen och mina fina sköna svarta skoletter från Audley. Jag kände mig fin, men alla tittade värre än vanligt på mig... så jag var nog bara annorlunda och konstig.image31 

I brist på min outfit från dagen får ni hålla tillgodo med denna underbara repris...

Sov så gott nu!

Rund spetsig mandelformad eller trubbig tå?

image30

Spetsigt kommer in! de som hävdat att det spetsiga är ute, får ta tillbaka det nu. Jag är ingen förespråkare för att hävda vad som är ute eller inne den ena eller andra veckan. Jag gillar själv bäst spetsiga skor, tror jag. De är kaxigare och ser inte så snällt flickiga ut som runda lätt gör.

Vårens nyaste tå är nog den trubbiga avhuggna ballerinans tåspetstå....
Höstens nya tå är stetsig men inte utdragen långt spetsig utan mandelformad med en liten kort avslutande
uppnosig spets.

Rätt eller fel, ute eller inne....  Se på helheten. Välj det du gillar.

På gatorna i Milano dominerade det spetsiga. Men d har ju mycket eleganta tunna skira tyger och då är det fint med en spetsig hög pumps... classic och snyggt  tycker jag! 

Här är ännu en otroligt fin kollektion

image29image28

http://www.germanozama.com/foto_woman.htm

Manila Grace

Nonchalant, elegant, kvinnligt, simpelt, självklart och med stor attityd. Tidigt i våras beskrev jag stilen på min andra blogg. Känns inte som den har kommit hit till Sverige ännu. Men detta märke innehåller allt av det där. det är inte min stil... men jag gillar den. Kanske är det möjligen så att den passar de sydeuropeiska kvinnorna bättre.... ? Gör ett beök, njut och skriv vad du tycker.....

http://www.manilagrace.com/



Det kommer fler godbitar!

Milano

Milano var inspirerande!

Igår natt kom jag tillbaka från några underbara dagar med sjukt mycket shopping i Milano. Att man kallar Milano för modets mecka är ingen slump och att se de stilmedvetna Italienarna och Italienskorna i denna del av Italien är en ren fröjd!

Kvinnor i alla åldrar ses glida fram på hööööga klackar. Trots kullersten och ojämna trottoarer med hundskit var tionde meter är det inga trevande trippande vingliga steg, utan med stor finess och grace som de tar sig fram.

Män och kvinnor, unga och gamla oavsett plånbok och modeintresse har en förmåga att som vi säger få till det. Det slappa nonchalanta men ack så eleganta dominerar. En outfit som vi här hemma skulle vända oss om efter känns bara spontan och given på dem, just pågrund av förmågan att med stolthet bära plaggen. Om plaggen så kommer från Massimo Dutti (deras HM), Miss Sixty eller Prada.

Samma stolthet för sin design och sitt hantverk lyser igenom på flera ställen. I butikerna exponerar man duktigt sitt märke och koncept. Varje liten butik har sin egen stil som går igen i allt från skyltfönster, belysning val av färg på väggar, provhytternas utformning och vackra pappersbagar.

Tydliga trender då? Visst har jag sett några... och jag ska skriva om dem, så fort jag får tid! Likadant med mina inköp... men det kommer att ta tid att berätta om alla dem, så det får bli ett eget inlägg...senare!

Men så länge bjuder jag er på den här:

Prova att mixa lila och brunt!!!


image25

Platt eller skyhögt!

Det är en svår tid för er med mittimellanbehov....

Den här våren och likadant i höst är klackarna skyhöga eller obefintliga.

En annan spaning är att det är svårt att hitta snygga svarta skor.... Vet inte varför riktigt, men antingen så tror skoproducenterna att nu har alla tillräckligt många svarta skor i garderoben, så nu gör vi "bara" andra varianter. Annars tycker de helt enkelt att vi ska våga ha annat än svart på fötterna när det är så mycket svart i klädmodet.... hmmm ....

Våga välja tomatrött, ärtgrönt eller varför inte kornblått! En randig sko, en paisleymönstrad eller varför inte en blommig?

At work

På jobbet idag kom det 6 kolli med skor....! Bronziga och guldiga.... platta och några med en liten klack. Nu alla som efterlyst mittimellanklacken, finns det äntligen något för er! Fast då stämmer väl inte färgen med vad ni hade tänkt er....? Ofta är det ju så, att man har en bild av vad man vill ha innan man ger sig ut och letar... inte alltid så lätt att hitta just det som man har tänkt sig....! Jag vet själv, jag tvingas ofta tänka om....

Idag

Idag är jag vårig. Blekt puderrosa strumpbyxor, trekvartsjeans, mulvadsfärgat linne under en tunnstickad puderrosa jumper, min nya scarves och det långa Pilgrimshalsbandet med spermien,  Guldskor och min vårkappa från 2707 samt den stora mörkbruna väskan. Födelsedagssolisarna och ett stort leende!


image24

I love våren!

Annandagpåsk

image23

Inte nyskapande alls, men klassiskt och bekvämt en dag som denna. Blåjeans, svarta pumps (Se bilden om halvkilklackar) och beige Odd Mollyjacka.

Njut av ledighet!

Skärtorsdagen

Klädsel idag;

Jeans, stuprör från Replay vårigt mellanblå med lite slitningar. Svart tunnika från Tiger med knappar helavägen fram som en storskjorta. Marinblått FilippaK-linne under. Svarta lackpumps med leopardrosett... väldigt kitchiga men tuffa till jeans. Svart kort "mc-jacka" från J.Lindeberg. Brun stor väska från Renato Angi.

Bilder kanske senare.... vi har köpt en ny kamera....Ä N T L I G E N !?

Halvkil

image22

Halvkilklacken som introducerades av Audley i Höstas, ser man numera hos flera skoleverantörer. Den är snygg, trendig och väldigt stadig. Jag gissar att den kommer att fortsätta vara ett komplement till alla varianter eftersom den är omtyckt och komersiell.

Hot

Som sagt  L A C K är ett hett tips till hösten... och vill man vara tidig så gäller det att hoppa på det tåget nu eller helst igår....!

Tån då? Spetsen är på ingång. Efter ett par säsonger där den runda tån dominerat, så ser man återigen spetsiga tår även på de trendigaste skorna. Spetsen är ny, inte utdragen och extrem utan mera som ett naturligt slut på en mandelform. Så klockrent, tänk er en mandels form som avslutas med en liten uppnosig spets...

Platå fortsätter, gärna inbyggd, alltså dold. 

Klackarna är skyhöga och breda, gärna klossiga eller pelarformade. Kilklacken fortsätter att vara stor. 

Nu när modet är skyhöga klackar, är det väldigt skönt att det är kilklackar och breda klackar som dominerar, det bli betydligt stadigare att kliva runt på än ett par stiletter....!

Strumpor!!!
Våga strumpor i alla former!
Stay-ups, leggings, strumpbyxor i all ära men våga även knästrumpor, ankelsockor och over-knee. Tänk lager på lager och våga mixa oväntade färger, mönster och kvaliteter. Var lite busig! Tänk på att du kan förlänga livet på dina skor genom att sätta rätt strumpor till... jag menar ett par somriga sandaler känns ju traditionellt inte som ettt par aprilskor.... men med strumpbyxor och ett par ankelsockor över, så funkar det visst! Vågar du?image21 

Torsdagen den 29/3

Besök på jobbet idag, säljare från Ash. Visade snygga skor inför hösten. Lack. Jag skriver det en gång till LACK. Det snackades lite försiktigt om lack redan till i höstas och nu till våren, men mitt tips är att det blir riktigt stort först i höst. Ash är ett nygammalt märke för oss i butiken. Ska bli spännande att ha det igen. Annars kör vi inte med välkända varumärken. Design och kvalitet kommer främst, namnet är (nästan) oviktigt.

Sälen

We´re back!

Tror att jag missade nämna att vi skulle åka till Sälen några dagar. Nåväl, ifall någon noterat att det varit tyst, lugnt, dött här på Infrontofus så är det för att jag har varit i Nonbloggingland... över helgen. Det har varit super. Mig kunde man se färgglad som en påsk-kärring med ett par Gucci, modell större springandes runt med minst två barn på skidor en aning längre än pjäxorna och hjälmar en aning större än barnen...

Jaja så mycket tillmoderapportering därifrån blir det inte, men vi hade fantastiskt fint väder och väldigt härliga dagar.

Idag startade vi med en kaosmorgon som övergick tilförmiddag innan vi hann iväg. Alla kom för sent och alla glömde något hemma. Så det var nog ungefär som det ska.... antar jag, med tanke på att vi kom hem väldigt sent. Som extra bonus vill jag bara nämna att just när jag konstaterade att kylen var lika tom som när vi åkte, då kom de stora killarna på att de skulle på utflykt med frita och ha matsäck med sig....! Tur att man kan trolla!

RSS 2.0